1% for the planet member

Dries Schurmans
-

Vanaf 1 maart 2024 onderneemt Mountain Moments een belangrijke stap in haar missie naar duurzaamheid. We hebben ons aangesloten bij 1% for the Planet, een beweging die bedrijven en individuen samenbrengt om onze planeet te beschermen.

Gestart in 2002 door Yvon Chouinard, oprichter van Patagonia, en Craig Mathews, oprichter van Blue Ribbon Flies, hebben 1% for the planet leden miljoenen gegeven aan milieupartners. Tegenwoordig bestaat dit wereldwijde netwerk uit duizenden bedrijven en milieupartners die werken aan een betere toekomst. Dit is één van de acties die Mountain Moments neemt in haar reis naar Duurzaamheid. Hier vind je ons volledige duurzaamheidsrapport van 2023.

1% for the planet

Waarom 1% for the Planet?

Onze beslissing om lid te worden van 1% for the Planet is weloverwogen genomen. Als organisatie die avontuurlijke reizen aanbiedt in de adembenemende natuur van Spanje en Italië, zijn we ons diep bewust van de impact die reizen kunnen hebben op de natuurlijke omgeving. Door ons aan te sluiten bij 1% for the Planet, verbinden we ons ertoe om 1% van onze jaarlijkse omzet te doneren aan milieu-initiatieven die zich inzetten voor de bescherming van deze gebieden.

Focus op Duurzame Avonturen

Onze toewijding is een combinatie van actieve en financiële steun. We zijn actief op zoek naar samenwerkingen met lokale partners die ook bij 1% for the Planet zijn aangesloten. Door samen te werken met lokale organisaties, kunnen we ervoor zorgen dat onze bijdragen direct ten goede komen aan de gemeenschappen en de natuurlijke habitats waarin we opereren. MountainMoments heeft altijd vooropgelopen in het aanbieden van avontuurlijke reizen met respect voor de natuur. We streven ernaar om onze reizigers niet alleen een onvergetelijke ervaring te bieden, maar ook bewustzijn te creëren over het belang van het behouden van de prachtige plekken die we bezoeken.

1% for the planet

Onze Belofte aan de Planeet

De toetreding tot 1% for the Planet is een belofte, een belofte aan onze planeet en aan toekomstige generaties. Het is een belofte dat we altijd zullen streven naar een positieve impact op het milieu. We begrijpen dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan het bieden van avontuurlijke reizen; het gaat ook om het beschermen en behouden van de wereld waarin we zo graag avonturieren.

De Toekomst

Het pad naar duurzaamheid is een reis. Ons membership bij 1% for the Planet markeert een belangrijke mijlpaal in deze reis, maar het is nog maar het begin. Ons team blijft zoeken naar nieuwe manieren om onze impact op het milieu te verminderen, om samen te werken met partners die onze waarden delen en om onze klanten te betrekken bij deze missie. De mooiste avonturen gaan echter hand in hand met respect voor onze planeet.

Mountainteam
Dries Schurmans

Managing Director bij Mountain Moments