Duurzaam reizen

 

Duurzaam reizen, 
vanaf start.

Duurzaam reizen doen we samen. Het initiatief tot duurzaam reizen begint niet enkel bij de individuele reiziger maar ook bij ons als reisorganisatie. Met onze initiatieven wille we aantonen dat duurzaamheid en reizen hand in hand kunnen gaan, terwijl we vollop onze prachtige planeet exploreren.

Mountain Moments geeft prioriteit aan de groei van ons duurzaamheidsbeleid. We bekijken dit beleid als een reis naar duurzaam toerisme. Daarbij richten we ons op drie belangrijke pijlers.

impact
pena montanesa

Mountain Moments doneert jaarlijks 1% van zijn omzet aan het behoud van onze planeet. Als trotse lid van 1% for the Planet, willen we een positieve impact maken op het milieu. We werken nauw samen met partners in België, Spanje en Italië om de gebieden waarin we actief zijn zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ontdek meer over 1% for the planet.
 

1% for the planet
 

Onze reis naar duurzaamheid

team duurzaam reizen

1. The office

Het team is het kloppend hart zijn van onze organisatie. Ons team bestaat uit mensen die het belang begrijpen van het nemen van bewuste beslissingen en samen achter onze missie staan. Op deze manier fungeert ons vast office team niet enkel als duurzaamheids ambassadeur, maar ook als controleur op de dagelijkse bedrijfsvoering. Zo kijken we erop toe dat elke beslissing wordt genomen vanuit een duurzaam perspectief.

2. Team en Educatie

Met meer dan 80 enthousiaste leden is ons mountain team vastbesloten om een positieve impact te maken. We moedigen onze teamleden aan om zich bewust te worden van de impact van hun keuzes en inspireren hen om duurzame beslissingen te nemen in hun dagelijkse werkzaamheden, of dat nu op een van onze basecamps is of elders in België. Mountain Moments organiseert jaarlijks meerdere teamactiviteiten en investeert substantieel in educatie en opleiding van het mountain team, zij zijn immers de vertegenwoordigers van onze duurzame visie. 

Mountain Team on a mission


Reconnecting people to nature. Jaarlijks nemen wij enkele duizenden avonturiers mee op reis in de bergen.

3. Partners

Mountain Moments werkt nauw samen met tal van lokale partners, wat niet alleen de economische ontwikkeling van de regio's waar we actief zijn bevordert, maar ook bijdraagt aan het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Onze samenwerkingen met lokale leveranciers, dienstverleners en outdoorguides stellen ons in staat om de lokale economie rechtstreeks de ondersteunen, terwijl het gebruik van lokale bronnen en materialen een hoeksteen vormt van onze duurzaamheidsinspanningen. Naast onze lokale initiatieven hechten we ook veel waarde aan samenwerkingen met Belgische partners die zich inzetten voor duurzaamheid op (inter)nationaal niveau.

 

 

 

 

 

 

 

duurzaam reizen

4. Op reis

100% van onze trips zijn binnen Europa, allemaal mogelijk met auto of Bus!

We promoten gezamelijk reizen en zetten hiervoor wekelijks autocars in naar Spanje en Italië. Dit initiatief voorkwam in 2023 meer dan 800 autoritten en resulteerde in een besparing van meer dan 70.000 kg CO2.

5. Basecamps

Mountain Moment heeft 4 basecamps In Spanje en Italië.  Deze zijn de essentiële uitvalsbasis van onze organisatie waarin en rond verschillende reizen georganiseerd en gecoördineerd worden. 

We werken nauw samen met de lokale partners om ervoor te zorgen dat onze activiteiten een positieve impact hebben op het milieu en de mensen die in deze prachtige gebieden wonen. Van het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk tot het ondersteunen van lokale initiatieven voor natuurbehoud. We streven ernaar om de prachtige natuurlijke omgevingen waarin we opereren te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

 

basecamp
Afval Beheren en Natuur Beschermen

De ruwheid van onze bestemmingen is onbetaalbaar, daarom nemen we op onze Basecamps actieve stappen om deze te beschermen. Eén van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door ons afvalbeheer serieus te nemen. We hebben onze inspanningen verdubbeld om afval beter te sorteren. Het resultaat? Aanzienlijk minder zakken restafval.

Een Vegetarisch Aanbod dat Inspireert

De reis naar duurzaamheid start op ons bord. Daarom introduceren wij standaard een vegetarisch gerecht op onze buffetten. Ons aanbod van vegetarische gerechten op de buffetten heeft niet
alleen vegetariërs aangesproken, maar ook vele andere gasten. Voeding is een van de belangrijkste werkpunten met betrekking tot de menselijke voetafdruk. Hier proberen we dus steeds het goede voorbeeld te geven.

duurzame alternatieven

6. Activiteiten

Educatie & Bewustwording van team en reizigers

Onze gidsen delen niet alleen praktische tips en tricks, maar zijn ook gepassioneerde storytellers die maar al te graag hun passie voor natuur delen tijdens onze activiteiten. Tijdens deze avonturen leggen ze de vele memorabele momenten vast in foto's. De opbrengst van deze foto's wordt integraal geïnvesteerd in het behoud van dit prachtige natuurgebied.

We hanteren steevast een  leave no trace policy. Dankzij initiatieven zoals de verkoop van Boc'n'Rolls en het aanmoedigen van het gebruik van herbruikbare lunchzakjes, hebben we meer dan 4.000 broodzakken bespaard. Bovendien hebben we onze reizigers aangemoedigd om herbruikbare drinkflessen te gebruiken tijdens onze activiteiten, wat heeft geresulteerd in het vermijden van meer dan 15.000 PET-flessen afgelopen jaar.

Jaarlijks ontvangen we heel wat scholen voor eindejaarsreizen en outdoorstages. We laten natuurlijk geen kans onbenut om deze jonge professionals te inspireren met onze boodschap , zodat zij op hun beurt een positieve impact kunnen hebben op hun omgeving. Zij zijn immers de volgende generatie die de toekomst mee zal bepalen.

7. Protect the planet we like to explore

Op dit moment wordt slechts 3% van de totale filantropie besteed aan milieuprojecten, waarvan slechts 5% afkomstig is van bedrijven.

Als fervente natuurliefhebbers begrijpen we de essentiële rol die de planeet speelt in het mogelijk maken van onze avonturen. Daarom voelen we ons verantwoordelijk om actie te ondernemen en onze impact op het milieu te minimaliseren. Dit betekent niet alleen het verminderen van onze eigen ecologische voetafdruk, maar ook het ondersteunen van projecten en organisaties die zich inzetten voor het behoud van onze planeet. We hebben de handen ineengeslagen met verschillende milieuorganisaties om onze duurzaamheidsinspanningen te versterken.

 Op de hoogte blijven van onze actie's zoals de jaarlijkse river cleanup?  Schrijf je dan zeker in voor onze Nieuwsbrief.

1% for the planet speelt een belangrijke rol in ons nieuw duurzaamheidsbeleid. Zij helpen ons niet enkel met het opzetten van nieuwe connecties en projecten, maar ook in het begeleiden en monitoren van onze organisatie op vlak van duurzaamheid.

1% for the planet
Mountain Moments

8. Spread the word

We gebruiken de kracht van onze stem als organisatie, als team & als outdoor community. De beste manier om de natuur te beschermen is om de mensen van haar te laten houden, te informeren en te inspireren.

Reis samen naar een duurzame toekomst

Duurzaamheid is niet de bestemming, maar een
voortdurende reis van verbetering, innovatie en
bewustwording .

 

Ontdek onze reizen

The mountains are writing

Nood aan reisinspiratie? Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes in de bergsport en outdoor wereld en ontdek als eerst onze exclusieve deals & events