Op avontuurlijke reis met kids, is dat wel ontspannend?

Zef Smits
-

Op avontuur gaan met kids kan een geweldige manier zijn om samen prachtige herinneringen te maken. Of je nu gaat hiken in de bergen, kamperen in het bos, of een spannende reis naar het buitenland maakt, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Maar hoe zit het met de ouders? Is het wel ontspannend om op avontuurlijke reis te gaan met kinderen?

Dit zijn de 5 meest gestelde vragen die wij krijgen i.v.m. met reizen met (jonge) kinderen

Reizen met kinderen

Op reis gaan met kids, dat is een hele onderneming! Is alles voorzien bij aankomst op het basecamp?

We begrijpen dat het plannen van een vakantie met het hele gezin een flinke uitdaging kan zijn. Vooral wanneer er leeftijdsverschillen zijn tussen de kinderen, moet je rekening houden met hun uiteenlopende interesses, energieniveau, veiligheid en comfort. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze genoeg kleding, voedsel en medicijnen hebben, en dat je rekening houdt met hun behoeften, zoals dutjes en tussendoortjes, vooral tijdens lange vluchten of autoritten.

We hebben onze familiereizen zo samengesteld dat deze even spannend en boeiend zijn voor jong en oud, zodat iedereen zich kan vermaken en nieuwe avonturen kan beleven. We begrijpen dat het wennen kan zijn om in een nieuwe omgeving te zijn, vooral voor kinderen. Daarom hechten we extra aandacht aan comfort en veiligheid. Eens aangekomen op het Family Adventure basecamp is het met de voetjes onder tafel en genieten maar. Jullie tent is opgezet, en de bedjes zijn opgemaakt. Na een nachtje welverdiende rust in de Spaanse (of Italiaanse) berglucht kunnen jullie helemaal relax beginnen aan een week vol avontuurlijke activiteiten.

Zijn er leeftijdsgenootjes aanwezig? En amuseren de kinderen zich onderling, zodat ook de ouders kunnen genieten van een momentje relax?

Bij onze avontuurlijke reizen voor gezinnen vinden we het belangrijk dat iedereen een geweldige ervaring heeft. We willen dat iedereen zich kan vermaken, van de jongste kinderen tot de oudste tieners. Daarom worden groepen altijd zo goed mogelijk ingedeeld naar de leeftijd van de kinderen. We begrijpen dat kinderen zich soms beter voelen bij leeftijdsgenoten, dus daar houden we rekening mee.

Maar zelfs als je toch eens samen met jongere of oudere kinderen zit, is dat geen enkel probleem. De jonge kids worden vaak de mascotte van de groep en de oudere kinderen ontfermen zich over de jongsten. We vinden het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden met elkaar in contact komen en van elkaar leren. Gezinnen met uiteenlopende leeftijden van de kinderen zijn bij ons zeker welkom.

Elke dag wordt er superleuke animatie voorzien voor de kids. Ouders hebben dus alle tijd voor een lekkere cocktail aan de bar! ;)

Zijn de activiteiten haalbaar voor alle leeftijden, en toch uitdagend genoeg voor de durvers?

Klim je voor het eerst, dan sla je een flater? Toch niet! Bij Family Adventure hoort iedereen erbij en zijn onze activiteiten aangepast aan het niveau van elke deelnemer. Leeftijdsverschillen vormen geen probleem en zin voor avontuur is belangrijker dan voorkennis of conditie! Van first-timer tot ervaren bergsporter: er is voor elk wat wils. Elke uitdaging is aangepast aan de leeftijd van jou en je telgen.

Hoe krijg ik mijn tiener mee op reis?

We begrijpen dat sommige gezinnen (vooral de tieners) misschien denken dat familiereizen alleen geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Maar dat is zeker niet het geval. Wij merken dat er nog steeds veel oudere tieners, tot wel 18 of zelfs 20 jaar oud, meegaan met hun ouders voor een gezinsvakantie. Het is misschien wel één van de laatste reizen die jullie samen maken, dus waarom niet samen iets avontuurlijks beleven?

We organiseren veel verschillende reizen waarbij er gedurende meerdere weken leeftijdsgenoten verzekerd zijn. Maar zelfs als dat niet het geval is, is dat geen enkel probleem. We hebben namelijk gemerkt dat oudere tieners vaak connectie zoeken met ons jonge en enthousiaste team. Sommigen ontpoppen zich zelfs tot nieuwe animatoren. Ben jij misschien een tiener vanaf 18 jaar en zoek je een leuke bezigheid voor de zomer? Dan kan je gewoon bij ons solliciteren!

Ik wil als jongvolwassene op avontuurlijke reis met mijn vriendengroep, kan dat ook?

Jazeker! Family Adventure is één van de reizen die worden aangeboden door Mountain Moments. We organiseren onder andere ook teambuildings, (jong)volwassenreizen en reizen op maat.

Alle info hierover vind je op de pagina groepsreizen.

Check zeker ons volledig aanbod voor gezinnen!

MountainTeam Zef
Zef Smits

Enthousiast buitensporter, fotograaf en marketeer bij Mountain Moments